We zijn er bijna!
Door: lisanne van den Bogaart
Blijf op de hoogte en volg Lisanne
05 Januari 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur
Zo, nog even een korte update vanuit Kota Kinabalu.
Na een lange nacht in de lounge op Kuala Lumpur, moest ik dan eindelijk op zoek naar het vliegtuig dat mij naar Borneo zou brengen. En dat ging boven verwachting goed! Alles stond gewoon weer perfect aangegeven en het personeel was erg vriendelijk. Weer een hoop gestress voor niks..
Deze vlucht duurde maar 2,5 uur. En geloof het of niet, maar toen het vliegtuig ging landen, wou ik echt dat de vlucht nog veel langer zou duren. Want wat was ik moe zeg..! Zo moe, dat ik zelfs mijn eten niet meer heb kunnen bewaken... Ik had een lekkere maaltijd gekregen met wat crackertjes erbij en een bekertje drinken. Dus ik had bedacht om dat in mijn tas te stoppen om later te kunnen nuttigen, omdat ik op dat moment geen honger meer had. Maar voordat ik me realiseerde dat ik dat weg moest stoppen, werd ik weer wakker met een leeg plankje voor me...! Hadden ze zomaar mijn eten voor mijn neus weggehaald.
Toen ik eenmaal het vlietuig uit was en een heeerlijk warm zonnetje op mijn lijf voelde, werd ik weer langzaam een beetje wakker. Er stond een meneer met een bordje in zijn hand met de volgende opdruk: Lisanne van den bogaart. Dus die kwam voor mij! Perfect geregeld, ik kon meteen in het busje gaan zitten en werd naar een hostel in Kota Kinabalu gebracht. Daar waren nog geen andere vrijwilligers, dus ik heb even lekker gedoucht en me omgekleed.
Niet veel later arriveerden ook de andere vrijwilligers. We zijn meteen het centrum ingegaan met z'n allen en hebben lekker geluncht. Het is een hele leuke groep! Heel gezellig.
Om 3 uur hadden we een meeting met de begeleiders en hebben we in grote lijnen te horen gekregen wat we allemaal gaan doen. En het klinkt echt super allemaal! Het begint in ieder geval met het jungle-gedeelte. Wat dat precies inhoudt, kan ik helaas niet vertellen... Dat weet ik namelijk ook niet, dus het enige wat we kunnen doen is afwachten! Ik ben in ieder geval heel benieuwd en heb er ook heel veel zin in!
Misschien dat ik in het weekend weer internet heb. En anders vast wel een keertje tussendoor.
Morgen vroeg opstaan, want dan moeten we nog zo'n 8 uur met een busje naar 'Camp Borneo'.
Groetjes vanuit het waaaarme Borneo :D
Groetjes vanuit het waaaarme Borneo :D
05 Januari 2012 - 12:51
Eline:
Heee zusje! Goed om te lezen dat het allemaal zo leuk is :D Haha wel een beetje jammer van je heeeerlijke vliegtuig-eten! Hier is het heel vies weer, dus ik zou maar blij zijn dat je daar zit...
Tot snel op skype ofzo! xxxxxxxx -
05 Januari 2012 - 12:55
Koen:
Woehoe! Go zusje!!! Veel plezier in de jungle, en vergeet geen foto's te maken! Bij je volgende reis vind ik dat je een cameraman mee moet nemen om alles vast te leggen. -
05 Januari 2012 - 13:00
Jos:
Hee Lisanne,
Fijn dat het zo goed gegaan is allemaal. Je zult inderdaad best moe zijn, na zo'n lange reis.
Blij om te horen dat het zo'n leuke groep is.
Geniet van de dagjes in de jungle, maak maar veel foto's zodat we straks een beetje een idee hebben hoe het eruit ziet.
Liefs,
xxxx -
05 Januari 2012 - 13:05
Jeeeej, je bent er! En nu genieten:D
Ik sluit me aan bij de mening van Koen, echter vind ik dat je ook een kok mee zou moeten nemen die de jungel ingrediënten voor je klaar maakt! Veel plezierrrr!! xxxx -
05 Januari 2012 - 13:05
Jeeeej, je bent er! En nu genieten:D
05 Januari 2012 - 13:26
Eline:
Ik sluit me ook aan bij de mening van Koen & Mark, maar helaas heb ik geen talent. Dus ik ga maar gewoon mee als je grote zus, goed? :) -
05 Januari 2012 - 13:29
Zus zijn IS jouw talent! -
05 Januari 2012 - 15:02
Koen:
Ja! -
05 Januari 2012 - 16:58
Anita:
Wat fijn dat het allemaal zo leuk is en dat de groep gezellig is! Je gaat het vast geweldig hebben. Enne... kun je niet nog een schrijfster gebruiken voor een verslag of zo...? Of voor een heel boek? :-) Dagdag, tot snel weer!
Liefs en xxxxxjes! -
06 Januari 2012 - 23:30
Marianne:
Jeeeeej! Eindelijk aangekomen! Of niet... Als je je eten niet opeet...
Dusss ik vind dat je iemand mee moet nemen die al het eten voor je opeet! Zal ik dat doen? :-D -
07 Januari 2012 - 09:08
Loes:
Hoi Lisanne,
Kei fijn dat je reis zo goed verlopen is. Op naar de volgende uitdaging, de jungletocht. Kennismaken met de jungle dieren!
Veel plezier met je gezellige collega-vrijwilligers en leuk mooi je er heel veel zin in hebt. Ik geloof het goed!
Gezien de reacties van je familieleden is dit volgens mij de eerste en de laatste reis die je ALLEEN in die contreien zult maken!!!
groetjes: Loes
07 Januari 2012 - 10:29
Oma De Groot:
Hoi Lisanne
Wat fijn dat het allemaal zo goed gelopen is. Ik denk dat je behalve je eigen Engelbewaarder op je andere schouder ook nog een engelbewaarder hebt zitten, je weet wel wie ik bedoel!
Heel veel liefs en ik wens je daar een onvergetelijk mooie tijd toe met al de nuttige en vooral aangename en leuke dingen die je daar gaat doen en beleven!
Nogmaals heel veel liefs en groetjes van mij, ik denk aan je!
tot de volgende keer!!!
xxx oma de Groot -
07 Januari 2012 - 14:50
Janneke:
Ha Liesje!
Wat leuk om jouw eerste avontuur te lezen :)... Geniet van alles wat je ziet en het lekkere warme weer. Ik blijf je volgen en je missen @ work!
X Janneke -
07 Januari 2012 - 17:03
Heleen:
Heee Lisanne! :)
Wat klinkt dat allemaal super! :D Fijn dat het zo leuk is, heeeel erg veel plezier in dat lekker warme Borneo :D Leuk dat er zulke gezellige mede-vrijwilligers zijn!
Have fun in the jungle!
xx Heleen -
07 Januari 2012 - 18:42
Kyra:
Hee meis!
Super leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt. Ik had Eline nog gesproken en die zei dat het afscheid idd erg zwaar viel. Wat ook erg begrijpelijk is! Heel veel plezier daar!
kus -
09 Januari 2012 - 11:28
Oma De Groot:
Hoi Lisanne,
Wie had dat nou ooit kunnen denken, dat een 19jarige kleindochter van mij in Borneo in de jungle in een hangmat in een soort van oerwoud denk ik, in een boom, in de stromende regen, zou slapen!!!
Supergezellig toch!
Af en toe heb ik het idee dat ik het allemaal maar droom!!!
Ik vind het zo goed van je dat je dat allemaal durft en het voornaamste is dat je het ook allemaal heel leuk vind!
Geniet met volle teugen van alles wat je gaat doen want ik denk dat die maanden vééééél te snel voorbij gaan voor je!
Heel veel liefs vanuit een koud druilerig Uje en tot de volgende keer! Ik ben super,super, supertrots op je, ik zou het wel van de daken willen schreeuwen!
Dikke knuffel!
oma de Groot
09 Januari 2012 - 12:20
Laura:
Haha, jij kunt ook lekker met hollandse nuchterheid je stukjes schrijven he!:) Leuk leuk leuk!! Ik hoop op heel veel foto's en misschien ziet er ooit wel een soort van skypemeeting in! Wie weet! Geniet er nu in ieder geval maar heel erg van. Ik hoop dat t niet meer als t strafkamp voelt, zoals t bij het afscheid voelde!
Heel veel liefs!!
xx Laura -
09 Januari 2012 - 12:44
Shirley:
Leeeeeeuk! Klinkt echt super allemaal! Fijn dat je een leuke groep hebt!:)
Mark en ik hebben al lekkere chocolaatjes voor je gemaakt, hopelijk kunnen we ze laten liggen tot 1 april...
Heeel veel plezier nog, we denken allemaal aan je, en GENIEEET!
xxxx -
09 Januari 2012 - 16:27
Indy Van Creij:
heee lisanne!
Gelukkig heb je een goede reis gehad, Super leuk dat het nu al goed bevalt! heel veel plezier, maar zoals ik nu al lees komt dat wel goed. Heel veel plezier en succes in de jungle, ben benieuwd wat je daar allemaal gaat meemaken. Verder ook heel veel plezier en succes.
Groetjes xx -
09 Januari 2012 - 18:27
Beppy:
He Lisanne, fijn dat de reis goed verlopen is , was toch wel spannend allemaal in je eentje. Maar nu je er bent kun je lekker gaan genieten. Je begint zo te horen met het spannendste gedeelte : de Jungle. Klinkt heel stoer. Ik zie je al met een kapmes door de jungle struinen en aan een liaan door het bos slingeren. Haha. Heel leuk. Geniet er lekker van en wij gaan je vanuit het natte Nederland volgen met je verhalen. Liefs van ons allemaal -
09 Januari 2012 - 21:47
Kim:
Hey Lisanne,
Leuk om je verhalen te lezen, heel veel plezier daar en geniet ervan!
X -
10 Januari 2012 - 13:35
Simone:
Woooow Lisanne, hoe kon ik nou weten dat je al 3 (!) superverslagen geschreven had! Wat ontzettend leuk om dit allemaal te lezen :D En je schrijft echt heerlijk, dat meen ik oprecht! Ik hoop op nog heeel veel meer verhalen.. Maar je moet ook weer niet teveel tijd verspillen achter die computer, want je moet lekker genieten! Heel veel plezier, maar dat gaat helemaal goedkomen :D
Een hele dikke kus vanuit het koude Nederland! -
14 Januari 2012 - 08:48
Esmee Tans:
Hee meissie!!
Super leuk:D Fijn dat er leuke mensen in de groep zitten, zodat je het gezellig kunt maken met zij alle!:D
Ik ben benieuwd wat dat jungle gedeelte inhoud, maar ''jungleachtig'' zal het zeker zijn!
Ik hoop dat je onze brieven leuk vind en dat je het leuk vind om ze te lezen:) En natuurlijk dat ze je opvrolijken, mocht je je eenzaam voelen. Alhoewel dat volgens mij niet het geval is;)
Heel veel plezier!
(sorry voor mijn late reactie, ik kwam er nu pas achter dat er een '''volgende'' knop was:P Ik zal in het vervolg sneller reageren)